Takrenoveringar

 

Takrenovering eller Nytt Tak 
Vi behärskar alla sorters tak oavsett om du vill ha tegel, betong, plåt, takpapp eller något annat material. Vi brinner för hållbarhet och god kvalitet, här görs inga ”snabba jobb” utan vi använder de material och tekniker som krävs för att ditt tak ska hålla i många årDu väljer Taksmide standard som är lite mer än det vanliga, eller enligt gällande byggreglemente Bygg AMA. Därför kan vi garantera ett långlivat och problemfritt tak. 

När är det dags att renovera eller byta tak? 
Takbyte eller renovering av taket kan vara både en kostsamt och dyr åtgärd, men det är oftast en god investering som ökar husets värde och livslängd. Taket är husets viktigaste beståndsdel, ett takläckage innebär ofta stora och dyra medföljande skador på annat i huset. Det som många inte vet är att Försäkringsbolaget inte ersätter vattenskador orsakade av bristfälligt underhåll av det yttre skiktet så som taket. 

Här är några enkla råd från oss som jobbat med tak sedan 1969! 

  • Börja med att gå upp på vinden och gör en översyn. Luktar det konstigt, mögel, eller kanske det rent av läcker in vatten! Kontrollera alla rörgenomföringar samt även vid skorstenen, tidigare användes inte underbeslag vilket kan vara skäl till läckage. 
  • Skicket på tegel- samt betongpannorna! Är de trasiga, utmattade, finns det grus i hängrännor så kan det tyda på att pannornas ytskikt är utslitet. 
  • Torrsprickor och eller att det växer mossa, finns det insektsbon, tex myror vilket inte är helt ovanligt förekommande, mm. 
  • Du har även underlagspappen. Lyft på en panna och kolla hur den ser ut, är det torr sprickor så är det ett varningstecken. 

Alternativt att du kontaktar oss för en bedömning av ditt tak, då får du samtidigt en kostnadsfri offert. 

Steg för steg

 
  1. Boka ett hembesök för syn av ditt tak.
 
  1. Offert med fast pris, offerten omfattar material, arbetskostnad, montering, ställning samt eventuellt rotavdrag.
 
  1. Rivning av nuvarande takbeklädnad. 
 
  1. Arbetet utförs av erfarna takläggare.
 
  1. Vi städar och forslar bort allt material samt godkänner jobbet tillsammans med dig.
 
  1. Faktura/Avi skickas till dig tillsammans med all dokumentation.  

Finansiering
Vi kan erbjuda finansiering av ditt fönsterbyte med en månadskostnad istället för att betala en stor summa på en gång. I våra offertförslag ingår ett finansieringsförslag så att du kan jämföra mot att betala allt direkt mot faktura.

 

 

Se vårat kontaktformulär eller ring oss på 023-26 60 7