Fönsterbyten

Fönsterbyte - en vinstaffär!
En stor del av värmeförlusten i ett hus är kopplat till fönster och därmed går det att sänka sin energiförbrukning markant vid byte av fönster med dåligt isoleringsvärde. 

Enligt Energimyndigheten så försvinner upp till en tredjedel av husets värme ut genom fönstren på en villa med tvåglasfönster, och många hus idag har just tvåglasfönster. Energieffektiva fönster isolerar dubbelt så bra som vanliga treglasfönster och tre gånger så bra som tvåglasfönster.

U-Värde
U-värdet anger isoleringsförmågan/värme motstånd och avser glas, karm och båge, man mäter hur mycket värme som passerar genom en kvadratmeter av materialet. Desto lägre U-värde desto bättre isoleringsförmåga, vilket ger mindre energiförbrukning som i sin tur bidrar till energibesparingar, bra för energianvändning, er plånbok och ert inomhusklimat.

Vilket fönster ska jag välja?
Enkelt du tittar om fönstret för det första är P-märkt, då vet du att fönstret är testat av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut i och med det så uppfyller fönstret standardiserade funktions och kvalitetskrav. SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut utför också testerna om vilket u-värde ett fönster har, så P märkt och så lågt U-värd på fönstret som möjligt är en bra början.

Finansiering
Vi kan erbjuda finansiering av ditt fönsterbyte med en månadskostnad istället för att betala en stor summa på en gång. I våra offertförslag ingår ett finansieringsförslag så att du kan jämföra mot att betala allt direkt mot faktura.

Steg för steg

 
  1. Boka ett hembesök. Vi mäter dina fönster och ger råd, du väljer typ av fönster.
   
  1. Offert med fast pris, offerten omfattar produkt, arbetskostnad, installationer, samt eventuellt rotavdrag.
 
  1. Efter din accept beställer vi de fönster som du valt och planerar tillsammans med dig när arbetet skall starta.
   
  1. Plockar ur de gamla fönstren, återmontering av ditt nya fönster, återställning med foder, in/utvändigt.
 
  1. Vi städar och forslar bort allt material, därefter besiktar vi jobbet tillsammans så att du är nöjd.
   
  1. Faktura/avi om du väljer att finansiera arbetet skickas till dig tillsammans med dokumentation och garantihandlingar.

 

Se vårat kontaktformulär eller ring oss på 023-26 60 7